sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Ice-kuohuviinit J.P. Chenet ja Freixenet nautitaan jäiden kanssa

Kilpailu jäiden kanssa nautittavien kuohuviinien parissa kiristyy. Vuonna 2015 J.P. Chenet pomppasi suoraan hitiksi ja pääsi Alkon myydyimpien kuohuviinien listalle. Nyt vapuksi ja kesäsesonkiin Freixulta tulee kova vastaus.

Kaikki Viinikartan vappuaiheiset jutut ja vinkit löydät täältä:
Viinikartan viinivinkit vappuun

J.P. Chenetin vuonna 2014 lanseeratussa 'innovaatiotuotteessa' on voimakkaampi kuohu, joka mahdollistaa viinin nauttimisen isommasta lasista jäiden kanssa ilman kuohun laimenemista. Se saapui Alkoon huhtikuussa 2015.



Freixenetilta tuli oma Ice-viininsä Alkon tilausvalikoimaan huhtikuun alussa 2016. Viiniä saa näin vapun alla useimmista myymälöistäkin.


VIINI: Näissä kuohuviineissä on voimakas kuohu. Maultaan ne ovat hedelmäisiä, mausteisia ja puolimakeita. RUOKA: Jäiden kanssa viileän raikas seurustelujuoma. Parilla jääpalalla myös vapun pikkusuolaisille ja kesäisiin noutopöytiin.


Ice-kuohuviineistä tulee mieleen vanhemmat täti-ihmiset, jotka nauttivat Huttusta jääpalojen kanssa. Tämän tavan kauhistelu saa nyt uuden kulman: ehkä Huttunen ja jääpalat ovatkin olleet edellä aikaansa. Jäät nimittäin antavat makealle hedelmäisyydelle raikkaamman vivahteen.

Halusimme kokeilla runsaalla jäämäärällä. Kylmät jäät peittävät viinin aromit tehokkaasti. Toisaalta näin tarjoiltuna viini maistuu vähemmän makealta ja oikein miellyttävältä raikkaan viilentävältä juomalta.


Freixenet on cavaa, joka on tehty perinteisellä menetelmällä. Aromeiltaan Freixenet on huomattavasti tyylikkäämpi.


Pika-arvio:
  • J.P. Chenetin runsaat hedelmät sisältävät mm. sitrusta, päärynää ja mangoa.
  • Kolme maistajaa totesi J.P.Chenetin hedelmäisyyden hieman pistäväksi ja tylsähköksi.
  • Freixenetin hedelmäisyys on tasaisempaa ja tyylikkäämpää.
  • Kolme maistajaa kehui Freixenetin rauhallista ja miellyttävämpää makua.
  • Runsaat jäät peittävät aromit ja maun virheetkin tehokkaasti.
  • Vähemmillä jäillä aromit tulevat paremmin esille.
  • Ilman jäitä viinit maistuvat vain makeamman kuohuviinin ystäville.
  • Jäiden kanssa makeus ei tunnu.
  • J.P.Chenetin makeus riittää juuri ja juuri makeille jälkiruoille. Varsinainen makea kuohuviini on silti parempi jälkkärivaihtoehto.
  • Freixenetin makeus ei riitä makeille jälkiruoille.
  • Valitse J.P.Chenetille hedelmäisiä jälkiruokia.
  • Freixenet voi toimia tapaksien kanssa.
  • Runsailla jäillä viinit ovat kuin jäistä hiilihapotettua sitruunavettä ja aromeja ei oikein voi yhdistää ruoille - koska ovat piilossa.


Freixun makeus ei riitä tippaleivälle. Ei paha, mutta yhdistelmän makeus on epätasapainossa.

Freixenet vastaa hienosti J.P. Chenetin saavuttamaan suosioon: Freixenet on tyylikkäämpi perinteinen kuohuviini. Kumpikin viini toimii jäiden kanssa kesäterasseilla siiderin korvikkeena. Ovat myös hyviä piknikviinejä, jos saat jäät sulamatta perille!


J.P. Chenet Ice Edition Demi Sec
Ks. myös J.P. Chenet Ice Edition Rosé Demi-Sec
Ranska
Puolimakea kuohuviini
Hinta: 9,59 €
Alkoholia: 10,5 t-%
Sokeria: 45 g/l (makeampi)

Freixenet Ice Cuvée Especial Cava Semi Seco
Espanja
Puolimakea kuohuviini
Hinta: 10,98 € (kalliimpi)
Alkoholia: 11,5 t-%
Sokeria: 40 g/l
Tilausvalikoimassa, mutta ainakin vapun alla myös myymälöissä.

Tarjoilulämpötila: Hyvin kylmänä. Jäät tuovat hedelmäisyyden raikkaan miellyttävästi esiin.


Kuvat: Viinikartta.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti